DFB - De Frie Bordregler
 
Hvorfor endnu et dansk regelsæt til pen & paper?
I året 2008, hørte jeg at en af de store danske rollespilsbutikker efterlyste et dansk bordrollespil. Begrundelsen var, at de oplevede en tilbagegang i pen & paper som hobby.
De der allerede spillede bordrollespil brugte de amerikanske systemer og involverede ikke de nye unge, de potentielle fremtidige rollespillere. Desuden er der rigtig mange som har svært ved at læse og forstå det avancerede engelske skriftsprog som bruges i amerikanske rollespilsbøger.
De fleste lærer at spille rollespil ved at spille sammen med nogen som allerede kan det bestemte pen & paper system.
Det giver dårlige odds for nye rollespillere.
Derfor følte butikken et ansvar for at arrangere bordrollespil for de unge.
 
Siden dengang er der kommet mange små regelsæt til pen & paper på dansk. Dem jeg kender til, er simple og nemme at gå i gang med. Man kommer hurtigt i gang med spillet, hvilket er ganske fint.
Personligt startede jeg med et det amerikanske regelsæt "Advanced Dungeon & Dragons 2. edition". Dengang tog det lang tid at lave en karakter til rollespillet. Det tog nemt en hel time før alle spillere i gruppen havde lavet en karakter. Derfor var vi også påpasselige med vores karakterer når spillet først startede, for hvis vi døde, skulle man jo bruge tid på at lave en ny karakter igen. Men det var samtidig sjov at lave sin karakter detaljeret, så det gjorde ikke så meget at det tog tid.
I de store amerikanske regelsæt er der rigtig mange regler, som holder styr på karakterernes udvikling af evner, kamp, magi, samt npc'ere og væsner.
Alt dette bliver selvfølgelig simplificeret væsentligt når et regelsæt skal være nemt og hurtigt at komme i gang med. Derfor har jeg selv haft svært ved at føle mig godt underholdt i længere tid, end som en til to aftener med simple regler. Det bliver ganske simpelt for simpelt til min smag.
 
Hvis nye rollespillere har det som jeg, så bliver de også trætte af simple regler efter nogen tid. Det vil resultere i, at de enten stopper med pen & paper fordi det er blevet kedeligt eller de tvinges til at købe nogle af de amerikanske regelsæt.
 
Min vision med DFB er, at lave et regelsæt, som nærmer sig det samme avancerede niveau som de amerikanske.
Det er et kæmpe projekt og mange andre har forsøgt at gøre det samme, men er gået i stå. Udviklingen med DFB går ikke i stå, men der kan være pauser og det kan tage lang tid.
Samtidig ønsker jeg at regelsættet skal være gratis, så alle har muligheden for at komme i gang med Pen & Paper.
 
 
 
 
 
 
 
 
Køb Asteria og støt DFB-projektet
Bestil Asteria her
 
Jesper F. Nielsen